Unieke werkwijze: ERVAREN BELEVEN EN DOEN!     Jij staat centraal, ik denk niet in hokjes, ben erkend, deskundig en heb veel ervaring

Wie ben ik

Aangenaam, ik ben Wilmie Hermans en hoop jou te ontmoeten als je op zoek bent naar professionele coaching en integratieve psychotherapie.

Coaching bij Wilmie Hermans

Wanneer ben je een goede coach en psychotherapeut?

Dat is voor iedereen anders en naar eigen beleving en ervaring te beantwoorden. Bij de een past een bepaalde behandelmethode bijvoorbeeld goed, maar bij de ander kan een andere werkwijze juist veel effectiever zijn. Om te beginnen is het erg belangrijk dat er een klik gevoeld wordt, je volledig jezelf mag zijn en je verhaal helemaal kwijt kunt, zodat jij je volledig gezien en gehoord voelt. Als deze klik er niet is, dan adviseer ik je eerlijk om niet bij mij te starten. Het moet vertrouwd voelen om de beste resultaten te behalen. 

Daarnaast werk ik graag met materialen. Hierdoor worden hulpvragen gemakkelijker inzichtelijk en het tweede voordeel is, dat je dan geen sociaal- cognitief wenselijke antwoorden geeft. Ik vind het namelijk belangrijk dat je niet alleen met je hoofd antwoorden geeft, maar dat je ook leert ervaren hoe je gevoelens en je gedachten samen kunnen werken. Op die manier voel je gemakkelijker aan waar jouw behoeftes liggen en wat jij nodig hebt. We doen dit samen zonder te oordelen of in hokjes te denken.

Wat heeft mij doen besluiten om als coach en integratieve psychotherapeut aan de slag te gaan?

Al van kleins af aan heb ik de neiging anderen te helpen. Het hoort bij mij. Het is dus ook niet vreemd dat ik, eenmaal volwassen, maatschappelijke betekenis wilde geven als echt mensenmens. Achter ieder gedrag zit ook altijd een verhaal. Ik heb in mijn leven veel gehoord en gezien door verschillende mensen, doordat ik langere tijd als zorgverlener heb gewerkt. Het gaf me veel voldoening. Zowel de leuke, als ook moeilijke gebeurtenissen, dit hoort nu eenmaal bij het leven. Hoe je als mens het beste ermee om moet gaan, dat is soms lastig.

In mijn puberteit overleed mijn vader op nog jonge leeftijd. Dit heeft enorme impact op mij gehad. Daarnaast ben ik een lange periode ernstig lichamelijk ziek geweest. Beide situaties hebben mij doen beseffen dat het leven je kan overvallen. Het kan je zomaar ontwrichten zonder dat je weet waarom. Het heeft me doen inzien dat alleen ikzelf een keuze heb om met dergelijke situaties om te leren gaan, hoe moeilijk ook. Het heeft me leren inzien dat mijn levensgeluk niet alleen afhankelijk is van wat mij overkomt, maar juist door een gezonde mindset dat me kracht geeft. Dat gun ik anderen ook.

Als je levenservaringen hebt opgedaan en inzichten hebt gekregen hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen in een wereld waarin je niet alle omstandigheden onder controle hebt, heb je een waardevol bezit in handen. Met deze zelfkennis ontdek je hoe je in vertrouwen met moeilijke situaties om kunt gaan.

Met deze persoonlijke achtergrond en levenservaringen plus mijn ervaringen vanuit de zorgverlening, wilde ik nog meer voor mensen kunnen betekenen. Het heeft me geïnspireerd en gemotiveerd om op een professionele manier mensen te kunnen ondersteunen.

Aandacht, expertise, empathie

Coaching en integratieve psychotherapie vraagt mijn volledige aandacht, expertise en empathie in de cliënt en zijn of haar omstandigheden en uitdagingen. Met mijn persoonlijke levenservaringen, opleidingen, ervaringen als voormalig zorgverlener en moeder van twee jongvolwassen zonen, kun je effectieve ondersteuning bij mij verwachten die een positief veranderingsproces bij jou teweeg gaat brengen. Gaat dit gemakkelijk? Nee, het is hard werken en het kost energie. Uit eigen ervaringen en de mensen die ik al mocht begeleiden weet ik dat deze investering in jezelf ontzettend de moeite waard is.

Mijn visie is erop gericht om jouw body en mind weer goed samen te laten werken. Als persoon en professional ben ik niet oordelend en heb ik respect voor ieder mens. Ik geloof in jouw eigen kracht en zelfhelend vermogen. Je mag met al je hulpvragen bij mij terecht. Ik verafschuw het om in hokjes en vakjes te denken. Je krijgt bij mij de erkenning en waardering wat je toebehoort. De mensen die ik begeleid heb waarderen vooral de ontspannen sfeer, de toegankelijkheid en de positieve benaderingswijze. Daar hoort ook zeker relativerend vermogen en humor bij.

Als deskundige coach en integratieve psychotherapeut help ik je graag!

De brede opleiding ‘coach/counselor’ heb ik succesvol afgerond bij BGL&Partners.

Daarnaast heb ik de opleiding Integratieve Psychotherapie succesvol afgerond.

Daarnaast heb ik de psychosociale basiskennis (PSBK) en medische basiskennis (MBK) afgerond.

Als professioneel coach en therapeute ben ik aangesloten bij de belangenorganisatie voor therapeuten: CAT complementair en kwaliteitstherapeuten. Deze multidisciplinaire beroepsorganisaties voor alternatieve therapeuten hebben niet alleen toelatingseisen, ze bewaken ook het opvolgen van de kwaliteitseisen en regels.

Al veel cliënten heb ik succesvol mogen begeleiden. Zij hebben geleerd hoe je de juiste keuzes kunt maken door zelfkennis en besef van je eigen kracht en invloed op je levensgeluk.

Ook jij kan dat!

Neem contact met me op om de eerste stap te maken!

Share This