06 83628696 info@jezelfvoorop.nl

Unieke werkwijze: ERVAREN BELEVEN EN DOEN!     Jij staat centraal, ik denk niet in hokjes, ben erkend, deskundig en heb veel ervaring

Wie ben ik

Ik ben Wilmie, getrouwd en moeder van 2 mooie zonen in de puberleeftijd. Zelf heb ik in mijn jeugd met veel ups en downs meegemaakt. Toen ik zelf een puber was, is mijn vader op jonge leeftijd overleden en ben ik voor een langere periode lichamelijk erg ziek geweest. Dit had veel impact op mij. Ik bemerkte dat ik twee keuzes had. Ik kan het zo laten of ik kan er mee aan de slag gaan. Ik ben er mee aan de slag gegaan en ik heb er heel veel van geleerd. Er zijn vaak meerdere wegen die naar Rome leiden. Soms zit je verstrikt in 1 weg en zie je de anderen niet meer. Dat is begrijpelijk want je hebt dingen ook op een bepaalde manier geleerd door ervaringen die je opgedaan hebt om ze op te lossen.

 

Na deze periode ben ik gaan twijfelen of ik docent wilde worden met als doel kinderen, die niet goed mee kunnen, meer ondersteuning te bieden of de zorg in te gaan. Uiteindelijk heb ik voor de zorg gekozen en heb hier veel gehoord, gezien en meegemaakt. Mensen hebben zoveel te vertellen en ik vind het geweldig om met ze in gesprek te gaan. De traan en de lach hebben impact. Je wilt ze op dat moment verder helpen, maar dat lukt niet altijd, je moet verder met je werk. Als ik wel tijd had, dan ging ik er ook rustig voor zitten om met ze in gesprek te gaan. Ik vertelde ook vaak: “je kunt een rugzak dragen, maar je kunt ook zelf beslissen hoe je hem wilt dragen.”

Ik ben er ook van overtuigd dat iedereen kwaliteiten in zich heeft om met belemmeringen/hindernissen aan de slag te gaan. Soms liggen de kwaliteiten wat verder verstopt of wist je niet dat je ze in je had. Het is te vergelijken met een diamant die soms nog bijgeslepen moet worden. Vandaar ook mijn logo. De druppel die ben jij en de diamant die in de druppel staat zijn jouw kwaliteiten die jij bij je draagt.

Ik gun jou ook dat die rugzak lichter gaat worden. Dat je bemerkt dat je meer in je hebt dan je verwacht. Als je dan terugblikt dat je kunt zeggen hier heb ik veel van geleerd. Ik pas mij aan hoe jij je weg wilt bewandelen door het te ervaren, te doen en te voelen.

Om dit op een professionele manier te kunnen ondersteunen ben ik de brede coach/counselor opleiding gaan doen bij BGL&Partners en heb ik mij verdiept in integratieve psychotherapie. Daarnaast heb ik de psychosociale basiskennis (PSBK) en medische basiskennis (MBK) afgerond. 

Ik ben ook aangesloten bij de belangenorganisatie voor therapeuten: CAT complementair en kwaliteitstherapeuten. Deze organisaties hebben niet alleen toelatingseisen, ze zorgen ook dat ik mij aan de kwaliteitseisen en regels in de branch moet houden. 

Share This